head_bn_item

O le a le taua aoga o le toe faʻafouina o fagu tioata lapisi?

Mo le fagu tioata lava ia, o ona autu vaega o le silicon dioxide ma le laʻititi o le sodium oxide, calcium oxide ma isi vaega. O le fagu lava ia e le o i ai ni mea leaga. I le taimi lava e tasi, o fagu tioata e siʻosiʻomaga agalelei ma toefaʻatusatusa faʻatusatusa i palasitika mea ma vailaʻau mea. E mafai ona fai mai o se sili alualu i luma i le talafaʻasolopito o tagata soifua malamalama mea faigaluega ma o se sili fou mea fou. O fagu tioata e tele lona tele o faʻaoga io tatou olaga. E mafai ona faʻaaogaina o ni vai e faʻafaigofie ai o tatou olaga, ma e mafai foi ona faʻaaogaina o mea teuteu e teuteuina ai lo tatou siʻosiʻomaga. Atonu e fesili nisi uo, talu ai o fagu tioata e le oona ma leaga ai ma faigofie ona gaosia, aisea la le mea e faʻapitoa ai le toe gaosia o fagu otaota? O le a le taua aoga?

(1) Sefe faʻasoa
E ui lava o le tioata e le o se mea taua i ona luga, o mea e manaʻomia mo le gaosiaina o mea masani foi ia. Ae o le toe gaosia o fagu tuai e mafai ona sefe ai le malosi i se tulaga tele. O nei malosiʻaga faʻavae e le gata o mea masani i luga e pei o le oneone ma le silika. O le eletise, koale, ma le vai manaʻomia mo le gaosiaina i tua atu o se tele foi taumafaina. E tusa i faʻamaumauga, i le 2015, o loʻu atunuʻu na gaosia le uaina ma fagu tioata na oʻo i le 50 piliona. E mafai ona mafaufauina pe fia le eletise ma le vai e manaʻomia. Ma e manaʻomia le toe gaosia o fagu faʻaaoga.

(2) Faʻaleleia le faʻaaogaina
A uma ona toe faaaoga fagu, e mafai ona sefe le malosi ma mafai ona faʻaititia le aofaʻi o lapisi. I le taimi lava e tasi, o fagu tioata toe faʻaaoga e mafai foi ona maua ai ni mea masani mo le gaosiaina o isi oloa. Talu ai o fagu tioata e tele ona aoga pe a maeʻa ona toefaʻaoga, o aʻu faʻamaumauga ua faʻaalia ai o le toe faʻaaogaina o fagu tioata e oʻo atu i le 30%, ma e tusa ma le 3 piliona fagu tioata e toe faʻaaoga i tausaga uma.

(3) Faʻalaʻitiiti le faʻaleagaina o lapisi
O le toe faʻaaogaina o fagu ua faʻaaogaina e faʻaititia ai le faʻaputuputuina o lapisi i nuʻu i tua ma taulaga, e mafai ona puipuia lelei ai le siosiomaga ma faʻaititia ai le tutupu aʻe o siama. E i ai sona aoga lelei i le puipuiga o le siosiomaga.
A maeʻa ona faitau le tusitusiga o loʻoi luga, e te iloa le aoga aoga o le toe gaosia o fagu otaota? E tele faʻafitauli lautele ma faʻafitauli o loʻo nanaina i tua o se tamaʻi fagu faʻamaulalo. Ma faʻamolemole aua le tiaʻi i lou olaga i aso uma. O le tuʻuina i totonu o le toe mea faʻapipiʻi o se gaioiga faigofie foi o le agalelei.


Taimi Post: Ape-15-2021